Kebab ( persisk : كباب, også Kebap, kabab, kebob, kabob, kibob, kebhav, kephav, qabab) er en bred vifte af kødretter med oprindelse i Persien , og nu findes over hele verden. På engelsk uden kvalifikationer generelt kebab refererer mere specifikt til shish kebab serveres på spyd eller Döner kebab serveres indpakket i brød med en salat og en dressing. I Iran (Persien) , dog kebab omfatter grillet, stegt, og strøede retter af større eller mindre stykker kød, eller endda hakket kød, og det kan forkyndes på plader, i sandwich eller i skåle. Den traditionelle kød til kebab er lam , men afhængig af lokale smag og tabuer , kan det nu være oksekød , ged , kylling , svinekød , fisk og skaldyr , eller endog vegetarisk mad som falafel eller tofu .
Der er to grundlæggende måder at tilberede kødet for döner kebab:
De mere almindelige og autentisk metode er at stable marineret skiver af magert lammekød på en lodret spyd i form af en omvendt kegle . Kødet er kogt ved trækul, træ, elektriske, eller gasbrændere. Den Döner stak er toppet med fedt (for det meste hale fedt ), der drypper langs kødet stakken, når det opvarmes. Til tider, tomater og løg er placeret øverst i stakken til også at dryppe saft over kødet, holder det fugtigt. Tyrkiet, forberede de fleste restauranter deres döner tidligt om morgenen, og tjene den sidste del i slutningen af eftermiddagen.
Det hollandske tv-program Keuringsdienst van Waarde analyseret indholdet af Doner Kebab sandwich i Holland ved hjælp af DNA teknik. Resultaterne viste, at kun en kebab sandwich indeholdt 100% lamekød, mens de fleste bestod af blander mellem lam og oksekød. Andre bestod af 100% oksekød, kylling, kalkun eller svinekød.
Søndergade 4
Lemvig
+45 97 82 05 43
Åbningstider:
Mandag- Fredag: 11:00-22:00
Lørdag: 12:00-22:00
Søndag: 12:00-22:00
Kebab House I/S